New York - mesto, ktoré nikdy nespí

Destinácia: USA, New York
Kód zájazdu: 1309504
Cena od: 1 799 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

02.10.2024 6 dní First Minute 1 799 € +0 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Popis a program zájazdu:
Splňte si svoj sen a navštívte New York, mesto, ktoré nikdy nespí... Zažite mesto tisícich svetiel, zvukov, príbehov... Žlté taxíky, svetelné tabule na Times Square, zelené parky, obrovské mrakodrapy, dokonalá zmes národov, makléri na Wall Street... to je New York. 
V každom prípade sa v tomto meste nájdete všetci, či sa to niekomu páči alebo nie, ten pocit bude vždy intenzívny. Je nemožné zostať voči New Yorku chladným, pretože žiadne iné mesto sa vám tak nedokáže vryť pod kožu, oslniť vás tisícami svetiel a energiou, ktorá nikdy nevyprchá.

Program:
1.deň:
Odlet z letiska Viedeň – Schwechat ( prípadne Budapešť ). Prílet do New Yorku v poobedňajších hodinách, transfer do hotela. Po ubytovaní v hoteli bude nasledovať večerná prechádzka po centre mesta a zamierite priamo na slávne Times Square, ktoré sa vyznačuje obrovskými neónovými reklamami, ktoré vytvárajú úžasnú svetelnú show. Okrem toho tu nájtete aj budovu One Time Square so slávnou sklenenou guľou, ktorú spúšťajú na Silvestra.
Ďalšou zastávkou bude Rockefellerovo centrum so svetoznámym klziskom a nevynecháme po zotmení ani výstup na vyhliadku Top of the Rock, odkiaľ je najkrajší a nezabudnuteľný výhľad na nočné mesto. Neskôr odchod na hotel. Nocľah.

2.deň : 
Po raňajkách na Vás čaká prehliadka mesta, ktorú začneme Battery parkom na úplnom konci ostrova Manhattan, odkiaľ plávajú lode k Soche slobody. 
Po návrate späť pôjdete na Brodway a prejdete popri novšej atrakcii "Charging Bull" soche, ktorá je paródiou na nenažratých maklérov. Najslávnejšou ulicou Downtown je Wall Street, kde v 17. storočí postavili Holanďania – zakladatelia mesta, obrannú palisádu.
Dnes sa tu nachádza finančné srdce sveta – NY Stock Exchange. Pár blokov ďalej sa nachádza súčasný najvyšší mrakodrap mesta – One World Center s úžasnou vyhliadkou Observatory deck. Pokračovať budete na Memorial plaza a pozriete si pamätník aj múzeum 9/11, ktoré bolo vybudované na pamiatku obetiam teroristických útokov, ktoré sa odohrali na tomto mieste v roku 2001.
Neskôr na Vás čaká prechádzka po prvom a najslávnejšom moste New Yorku – Brooklyn Bridge, ktorý spája Manhattan s Brooklynom. Z druhého brehu rieky East River uvidíte vysvietenú panorámu Manhattanu a tento pohľad na mesto sa Vám s určitosťou vryje do pamäti. Návrat do hotela vo večerných hodinách. Nocľah.

3.deň:
Raňajky a pokračovanie prehliadky New Yorku. Na chvíľu si odskočíme do China Town. Táto čínska štvrť patrí medzi najstaršie čínske etnické enklávy mimo Ázie. V tejto časti New Yorku žije izolovane takmer 100.000 Číňanov. Po prehliadke China Town budete pokračovať do Soho, kde budete mať príležitosť na nákupy, alebo si len tak posedieť v jednom z mnohých barov, reštaurácii, galérii a kaviarničiek, ktoré sa tu nachádzajú.
V poobedňajších hodinách navštívite Central Park, ktorý tvorí zelené srdce New Yorku a patrí k najnavštevovanejším mestským parkom nie len v USA, ale aj na celom svete.
Kto bude mat záujem, môže navštíviť Metropolitan Muzeum, ktoré sa zaraďuje medzi najvýznamnejšie svetové múzeá. V budove sa nachádza vyše 2 miliónov umeleckých diel.
Obdivovať tu môžete obrazy Rembrandta, Vermeera, diela z obdobia renesancie, Afriky, Ázie... Každý si tu príde na svoje. Vo večerných hodinách odchod na hotel. Nocľah.

4.deň :

Ráno návšteva Empire State Building – jeden z najelegantnejších a najkultovejších mrakodrapov sveta. Vystúpite na Observatori deck na 86. poschodí a pozrieme sa na stred mesta.
Prechádzka po 5th Avenue, ktorá je najznámejšou nákupnou ulicou mesta. Návšteva fantastickej knižnice NY Public Library, kde sú prekrásne interiéry. Za budovou knižnice je pekný Bryant Park a potom sa prejdete medzi mrakodrapmi na W.42th street. Individuálny program, alebo možnosť návštevy Air and Space museum. Ide o unikátne technické a dopravné múzeum, kde sa môžu turisti poprechádzať na lietadlovej lodi aj na ponorke. Individuálny program. Odchod na hotel. Nocľah.

5.deň:
Raňajky, možnosť poprechádzať sa ulicami New Yorku, nakúpiť posledné suveníry. Individuálny program. Neskôr si vyzdvihnete batožinu a odchod na letisko. Odlet do Viedne / Budapešti.


6.deň:
Prílet do Viedne / Budapešti v ranných hodinách.
Zmena programu vyhradená. Zájazd sa podrobuje letovému poriadku. Pokyny k zájazdu obdrží e-mailom každý objednávateľ zájazdu najmenej 7 dní pred odchodom na zájazd.

Cena zájazdu zahŕňa:
leteckú dopravu Viedeň - New York - Viedeň
JE POTREBNÝ CESTOVNÝ PAS !!!
letiskové a servisné poplatky
služby overeného sprievodcu počas celého zájazdu
prehliadku New Yorku
4 x hotelové ubytovanie v min 3* hoteli
4 x raňajky
1 x príručnú batožinu do 8 kg (  55 x 35 x 23 )
poistenie insolventnosti CK
sprievodca je k dispozícii od transféru mikrobusom z Bratislavy do Viedne

V cene nie je zahrnuté:
cestovná autorizácia ESTA 35 € / osoba ( v prípade záujme zabezpečí CK )
v prípade záujmu možnosť zabezpečiť transfer Bratislava - Viedeň - Bratislava 35 € / osoba
cestovné poistenie A2 EXCLUSIVE - 8,10 € / deň
možnosť zakúpenia NEW YORK city pass (dobrovoľné, kontaktovať CK). Kartička Vám umožnuje vstup zadarmo do viac ako 90 atrakcií a pri väčšine atrakcií nečakáte v rade. V prípade záujmu Vám CK zabezpečí zakúpenie city passov.
4 dňový NEW YORK city pass cca 240 USD
viac info nájdete na
doprava v New Yorku - cca 3 $ / jedna jazda metrom, transfer z letiska a späť - cca 15 $ / osoba
príplatok za jednolôžkovú izbu 120 € / osoba / noc
pobytová taxa - cca 10-15 $ / osoba / noc ( platba na mieste )
Cestovná kancelária nezodpovedá za presné ceny vstupov, lístkov..., nakoľko sa ceny počas roka menia a CK ich nedokáže ovplyvniť.

New York

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »

Kontakt

0915 836 563
045 532 5579
info@ckalexia.sk
Po-Pi
9:00 - 17:00